دانش آموزان و اینترنت | بررسی راهکارهای ارتقاء ایمنی در اینترنت
دانش آموزان و اینترنت – کودکان در سن دبستان به دلیل کنجکاوی و علاقه زیاد برای استفاده از اینترنت و موبایل و انجام بازی های رایانه ای به شدت در معرض آسیب های ناشی اینترنت و فضای مجازی مجازی هستند از این رو والدین می بایست به فرزند خود کمک کنند تا به یک کاربر آگاه از تهدیدها هنگام استفاده از اینترنت مبدل شود. موضوعاتی والدین می توانند از آنها برای مراقبت از فرزندان خود استفاده کنند عبارتند :
۱٫ مهارت های فنی و امنیتی فرزندان خود را در خصوص استفاده سالم از فضای مجازی بالا ببرید
- بر موضوعاتی مانند حریم خصوصی، سطوح امنیتی و تعامل با دیگران تمرکز ویژه ای داشته باشید.
- درباره ارزش اطلاعات شخصی با وی صحبت کرده و او را از به اشتراک گذاری نام، آدرس، شماره تلفن و یا هر جزئیات حساس دیگری که می تواند منجر به شناسایی وی در فضای مجازی شود، باز دارید
- چگونگی انتخاب و استفاده از نام قابل نمایش – هیچ گاه از نام واقعی استفاده نکنید – و چگونگی انتخاب تنظیمات حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی و سایت هایی که فرزندتان در آنها پروفایل دارد را به وی آموزش دهید
- فرزند خود را با موتورهای جستجو، دایره المعارف ها و ابزارهای داخلی مرورگر و چگونگی عملکرد آنها آشنا کنید
- اگرچه فرزندتان ممکن است در دبستان با ابزارهای آنلاین به صورت ابتدایی آشنا شده باشد، اما بسیاری از سایت ها دارای قفل های محتوا و محدودیت های دیگر بوده که تجربه کار با رایانه در خانه را متفاوت میکنند
- تور آموزشی شما می تواند به سادگی ارائه اطلاعات پایه درباره جستجوی عکس، بررسی آخرین نسخه برنامه ها با توجه به اولویت های خانوادگی باشد.
- برای به روز بودن با آخرین جریان های فناوری مرتبط با آموزش و یادگیری میتوانید به صورت شخصی در اینترنت جستجو کنید. می توانید با استفاده از مرورگرهای وب کودک پسند، تجربه جذابی برای فرزند خود رقم بزنید
- در بررسی دقیق منابع اطلاعات آنلاین به فرزند خود کمک کنید
۲٫ کامپیوتر را در فضای عمومی خانه قرار دهید
کامپیوتر را در محیط عمومی خانه مانند اتاق نشیمن قرار دهید. با این کار شما میتوانید همیشه ببینید که کودکان چهکاری انجام میدهند و مراقبت آنها باشید. سعی کنید هیچ وقت کودکان را تنها در اینترنت رها نکنید و همواره مراقب آنها باشید. اگر آنها به کامپیوتر برای انجام کارهای خود مانند کارهای مدرسه نیاز داشتند با تعیین زمان محدود و استفاده از نرم افزارهای کنترل والدین به آنها اجازه دهید در اتاق خود به انجام کار بپردازند.
نکته مهم در این خصوص این است که بسیاری از خانوادهها بدون توجه به مخاطرات محتمل از سنین کودکی برای بچهها لب تاب و یا تلفنهای هوشمند پیشرفته تهیه میکنند، این کار کنترل را بسیار دشوار میکند و والدین مجبورند از روشهای مکمل استفاده کنند.
۳٫ رفتار فرزندان خود را در شبکههای اجتماعی کنترل کنید
به فرزندانتان اجازه ندهید هر کاری که خواستند در فیسبوک، توییتر و یا دیگر شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای موبایلی انجام دهند. این قانون برای ایمیل هم صادق است، فرزندان شما نباید اجازه داشته باشند بدون هماهنگی و اطلاع شما ایمیل داشته باشند و از آن استفاده کنند.
والدین میبایست مراقب فعالیتها، دوستان و گفتگوهای اینترنتی فرزندانشان باشند. اما ممکن است شما نتوانید همیشه این نظارت و کنترل را انجام دهید و مانند یک برادر بزرگتر همراه فرزندان باشید. پس باید با وضع قوانین و مقررات لازم برای فرزندان خود این نقص را جبران کنید.
اگر ضروری است که فرزند شما از شبکههای اجتماعی و یا نرم افزارهای پیام رسان استفاده کند، حتماً خودتان حساب کاربری لازم را برای او ایجاد کنید و تمام تنظیمات امنیتی و محدودیتهای لازم را برای این حساب اعمال کنید. همچنین شما میتوانید فرزند خود را بهعنوان دوست بهحساب کاربری خودتان در شبکههای اجتماعی اضافه کنید و بر فعالیتهای او نظارت داشته باشید.
۴٫ از آنتیویروس و نرم افزارهای ضد جاسوسی استفاده کنید.
بسیاری از آنتیویروس ها و نرم افزارهای ضد جاسوسی مطرح دنیا میتوانند از کامپیوتر شخصی و تلفن همراه هوشمند کاربران و بهخصوص کودکان در برابر انواع بدافزار، کلاهبرداری و تقلبهای اینترنتی مراقبت کنند. نرم افزارهای متعددی برای این کار وجود دارد که معروفترین آنها عبارتاند از Norton ، McAfee ، Bitdefender و Kaspersky ، البته این قابلیتها معمولاً در نسخههای Internet Security وجود دارد. نکته مهم توجه به این موضوع است که نرم افزاری که تهیه میکنید امکانات لازم برای کنترل والدین و جستجوی ایمن را داشته باشد.
معمولاً شما میتوانید این نرم افزارهای را رایگان نصب و بهصورت آزمایشی استفاده کنید و در صورت مناسب بودن خریداری نمایید.
۵٫ ارتباط خودتان را با فرزندان حفظ کنید.
با فرزندانتان صحبت کنید و خطرات موجود در اینترنت را برای او تشریح کنید، وقتی فرزندان شما با این خطرات و تهدیدات آشنا شوند آنوقت میتوانند خود را در برابر آنها حفظ کنند و مراقب دادههای مهم خود باشند. برای مثال شما میتوانید به فرزندانتان بیاموزید که بدون اطلاع شما در شبکههای اجتماعی باکسی دوست نشوند و بدون همراهی شما خرید اینترنتی انجام ندهند.
۶٫ برای هریک از فرزندانتان یک حساب کاربری ویندوز مستقل بسازید
برای هرکدام از فرزندانتان یک حساب کاربری مستقل و جداگانه بسازید. این کار به شما امکان میدهد تا بتوانید متناسب با سن و شرایط اخلاقی و رفتاری هر یک از فرزندان قابلیت کنترل والدین ویندوز را برای او تنظیم کنید (آموزش تنظیمات کنترل والدین ویندوز) .
اهمیت این موضوع آنجاست که اگر همه اعضای خانواده از یک حساب کاربری استفاده کنند بخش قابل ملاحظهای از قابلیتها و امکانات کنترلی سیستم عامل و نرم افزارهای کنترل والدین به دلیل تفاوت نیاز و سطح دسترسی افراد خانواده قابل استفاده نخواهند بود.
با ایجاد حساب کاربری مستقل برای فرزندان و انجام تنظیمات لازم بر روی نرم افزارهای کنترل والدین و یا قابلیتهای کنترل والدین سیستم عامل شما میتوانید به قابلیتهای زیر دسترسی پیدا کنید:
- تعیین مدت زمان مجاز برای استفاده از رایانه
- تعیین مدت زمان مجاز برای استفاده از اینترنت
- تعیین محدودیت برای دسترسی بهعکس و سایتهای دارای محتوای تصویری
- ایجاد لیست سایتهای مجاز
- ایجاد لیست سایتهای غیرمجاز
- نظارت بر فعالیتهای فرزندان در استفاده از رایانه و اینترنت
- نظارت بر دسترسی به بازیهای آنلاین
۷٫ تلفن همراه فرزندان خود را نظارت کنید
تلفنهای همراه هوشمند باقابلیتهای ارتباطی پیشرفته وقتی در اختیار کودکان قرار بگیرد، میتوانند عامل نگرانی والدین باشند، چراکه دسترسی به اینترنت، پیام رسانهای موبایل پایه، شبکههای اجتماعی، بازیهای آنلاین، مکالمه صوتی، مکالمات تصویری، تبادل فایل، تبادل پیامک و بسیاری قابلیتهای دیگر همگی از طریق این تلفنهای هوشمند قابل دسترسی هستند.
راهکار مهمی که والدین برای نظارت و کنترل دسترسی فرزندان خود در هنگام استفاده از این ابزارها دارند، استفاده از نرم افزارهای کنترل والدین مخصوص تلفن همراه و سیم کارتهای مخصوص کودک است. این دو راهکار به والدین کمک میکنند تا بهصورت تخصصی بتوانند تمامی قابلیتهای نظارتی بر روی تلفن همراه را در اختیار داشته باشند.
نویسنده: علی محمد رجبی
دانش آموزان و اینترنت ,دانش آموزان و اینترنت ,دانش آموزان و اینترنت ,دانش آموزان و اینترنت
به کانال تلگرامی انجمن خانواده و اینترنت بپیوندید. familyweb@
دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنتدانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت