انجمن خانواده و اینترنت

خانواده و فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی سایت تخصصی آسیبهای فضای مجازی ,خانواده اینترنت ,کودک اینترنت ,امنیت فضای مجازی ,کودک فضای مجازی ,اینترنت

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

دانش آموزان و اینترنت | بررسی راهکارهای ارتقاء ایمنی در اینترنت

دانش آموزان و اینترنت | بررسی راهکارهای ارتقاء ایمنی در اینترنت

دانش آموزان و اینترنت – کودکان در سن دبستان به دلیل کنجکاوی و علاقه زیاد برای استفاده از اینترنت و موبایل و انجام بازی های رایانه ای به شدت در معرض آسیب های ناشی اینترنت و فضای مجازی مجازی هستند از این رو والدین می بایست به فرزند خود کمک کنند تا به یک کاربر آگاه از تهدیدها هنگام استفاده از اینترنت مبدل شود. موضوعاتی والدین می توانند از آنها برای مراقبت از فرزندان خود استفاده کنند عبارتند :

۱٫ مهارت های فنی و امنیتی فرزندان خود را در خصوص استفاده سالم از فضای مجازی بالا ببرید

  • بر موضوعاتی مانند حریم خصوصی، سطوح امنیتی و تعامل با دیگران تمرکز ویژه ای داشته باشید.
  • درباره ارزش اطلاعات شخصی با وی صحبت کرده و او را از به اشتراک گذاری نام، آدرس، شماره تلفن و یا هر جزئیات حساس دیگری که می تواند منجر به شناسایی وی در فضای مجازی شود، باز دارید
  • چگونگی انتخاب و استفاده از نام قابل نمایش – هیچ گاه از نام واقعی استفاده نکنید – و چگونگی انتخاب تنظیمات حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی و سایت هایی که فرزندتان در آنها پروفایل دارد را به وی آموزش دهید
  • فرزند خود را با موتورهای جستجو، دایره المعارف ها و ابزارهای داخلی مرورگر و چگونگی عملکرد آنها آشنا کنید
  • اگرچه فرزندتان ممکن است در دبستان با ابزارهای آنلاین به صورت ابتدایی آشنا شده باشد، اما بسیاری از سایت ها دارای قفل های محتوا و محدودیت های دیگر بوده که تجربه کار با رایانه در خانه را متفاوت می‌کنند
  • تور آموزشی شما می تواند به سادگی ارائه اطلاعات پایه درباره جستجوی عکس، بررسی آخرین نسخه برنامه ها با توجه به اولویت های خانوادگی باشد.
  • برای به روز بودن با آخرین جریان های فناوری مرتبط با آموزش و یادگیری می‌توانید به صورت شخصی در اینترنت جستجو کنید. می توانید با استفاده از مرورگرهای وب کودک پسند، تجربه جذابی برای فرزند خود رقم بزنید
  • در بررسی دقیق منابع اطلاعات آنلاین به فرزند خود کمک کنید
دانش آموزان و اینترنت

دانش آموزان و اینترنت

۲٫ کامپیوتر را در فضای عمومی خانه قرار دهید

کامپیوتر را در محیط عمومی خانه مانند اتاق نشیمن قرار دهید. با این کار شما می‌توانید همیشه ببینید که کودکان چه‌کاری انجام می‌دهند و مراقبت آن‌ها باشید. سعی کنید هیچ وقت کودکان را تنها در اینترنت رها نکنید و همواره مراقب آن‌ها باشید. اگر آن‌ها به کامپیوتر برای انجام کارهای خود مانند کارهای مدرسه نیاز داشتند با تعیین زمان محدود و استفاده از نرم افزارهای کنترل والدین به آن‌ها اجازه دهید در اتاق خود به انجام کار بپردازند.

نکته مهم در این خصوص این است که بسیاری از خانواده‌ها بدون توجه به مخاطرات محتمل از سنین کودکی برای بچه‌ها لب تاب و یا تلفن‌های هوشمند پیشرفته تهیه می‌کنند، این کار کنترل را بسیار دشوار می‌کند و والدین مجبورند از روش‌های مکمل استفاده کنند.

 

۳٫ رفتار فرزندان خود را در شبکه‌های اجتماعی کنترل کنید

به فرزندانتان اجازه ندهید هر کاری که خواستند در فیس‌بوک، توییتر و یا دیگر شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌های موبایلی انجام دهند. این قانون برای ایمیل هم صادق است، فرزندان شما نباید اجازه داشته باشند بدون هماهنگی و اطلاع شما ایمیل داشته باشند و از آن استفاده کنند.

والدین می‌بایست مراقب فعالیت‌ها، دوستان و گفتگوهای اینترنتی فرزندانشان باشند. اما ممکن است شما نتوانید همیشه این نظارت و کنترل را انجام دهید و مانند یک برادر بزرگ‌تر همراه فرزندان باشید. پس باید با وضع قوانین و مقررات لازم برای فرزندان خود این نقص را جبران کنید.

اگر ضروری است که فرزند شما از شبکه‌های اجتماعی و یا نرم افزارهای پیام رسان استفاده کند، حتماً خودتان حساب کاربری لازم را برای او ایجاد کنید و تمام تنظیمات امنیتی و محدودیت‌های لازم را برای این حساب اعمال کنید. همچنین شما می‌توانید فرزند خود را به‌عنوان دوست به‌حساب کاربری خودتان در شبکه‌های اجتماعی اضافه کنید و بر فعالیت‌های او نظارت داشته باشید.

 

۴٫ از آنتی‌ویروس و نرم افزارهای ضد جاسوسی استفاده کنید.

بسیاری از آنتی‌ویروس ها و نرم افزارهای ضد جاسوسی مطرح دنیا می‌توانند از کامپیوتر شخصی و تلفن همراه هوشمند کاربران و به‌خصوص کودکان در برابر انواع بدافزار، کلاه‌برداری و تقلب‌های اینترنتی مراقبت کنند. نرم افزارهای متعددی برای این کار وجود دارد که معروف‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از Norton ، McAfee ، Bitdefender و Kaspersky  ، البته این قابلیت‌ها معمولاً در نسخه‌های Internet Security وجود دارد. نکته مهم توجه به این موضوع است که نرم افزاری که تهیه می‌کنید امکانات لازم برای کنترل والدین و جستجوی ایمن را داشته باشد.

معمولاً شما می‌توانید این نرم افزارهای را رایگان نصب و به‌صورت آزمایشی استفاده کنید و در صورت مناسب بودن خریداری نمایید.

 

 ۵٫ ارتباط خودتان را با فرزندان حفظ کنید.

با فرزندانتان صحبت کنید و خطرات موجود در اینترنت را برای او تشریح کنید، وقتی فرزندان شما با این خطرات و تهدیدات آشنا شوند آن‌وقت می‌توانند خود را در برابر آن‌ها حفظ کنند و مراقب داده‌های مهم خود باشند. برای مثال شما می‌توانید به فرزندانتان بیاموزید که بدون اطلاع شما در شبکه‌های اجتماعی باکسی دوست نشوند و بدون همراهی شما خرید اینترنتی انجام ندهند.

۶٫ برای هریک از فرزندانتان یک حساب کاربری ویندوز مستقل بسازید

برای هرکدام از فرزندانتان یک حساب کاربری مستقل و جداگانه بسازید. این کار به شما امکان می‌دهد تا بتوانید متناسب با سن و شرایط اخلاقی و رفتاری هر یک از فرزندان قابلیت کنترل والدین ویندوز را برای او تنظیم کنید (آموزش تنظیمات کنترل والدین ویندوز) .

اهمیت این موضوع آنجاست که اگر همه اعضای خانواده از یک حساب کاربری استفاده کنند بخش قابل ملاحظه‌ای از قابلیت‌ها و امکانات کنترلی سیستم عامل و نرم افزارهای کنترل والدین به دلیل تفاوت نیاز و سطح دسترسی افراد خانواده قابل استفاده نخواهند بود.

با ایجاد حساب کاربری مستقل برای فرزندان و انجام تنظیمات لازم بر روی نرم افزارهای کنترل والدین و یا قابلیت‌های کنترل والدین سیستم عامل شما می‌توانید به قابلیت‌های زیر دسترسی پیدا کنید:

  • تعیین مدت زمان مجاز برای استفاده از رایانه
  • تعیین مدت زمان مجاز برای استفاده از اینترنت
  • تعیین محدودیت برای دسترسی به‌عکس و سایت‌های دارای محتوای تصویری
  • ایجاد لیست سایت‌های مجاز
  • ایجاد لیست سایت‌های غیرمجاز
  • نظارت بر فعالیت‌های فرزندان در استفاده از رایانه و اینترنت
  • نظارت بر دسترسی به بازی‌های آنلاین

۷٫ تلفن همراه فرزندان خود را نظارت کنید

تلفن‌های همراه هوشمند باقابلیت‌های ارتباطی پیشرفته وقتی در اختیار کودکان قرار بگیرد، می‌توانند عامل نگرانی والدین باشند، چراکه دسترسی به اینترنت، پیام رسان‌های موبایل پایه، شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های آنلاین، مکالمه صوتی، مکالمات تصویری، تبادل فایل، تبادل پیامک و بسیاری قابلیت‌های دیگر همگی از طریق این تلفن‌های هوشمند قابل دسترسی هستند.

راهکار مهمی که والدین برای نظارت و کنترل دسترسی فرزندان خود در هنگام استفاده از این ابزارها دارند، استفاده از نرم افزارهای کنترل والدین مخصوص تلفن همراه و سیم کارت‌های مخصوص کودک است. این دو راهکار به والدین کمک می‌کنند تا به‌صورت تخصصی بتوانند تمامی قابلیت‌های نظارتی بر روی تلفن همراه را در اختیار داشته باشند.

نویسنده: علی محمد رجبی

دانش آموزان و اینترنت ,دانش آموزان و اینترنت ,دانش آموزان و اینترنت ,دانش آموزان و اینترنت

به کانال تلگرامی انجمن خانواده و اینترنت بپیوندید. familyweb@

دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنتدانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت دانش آموزان و اینترنت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
انجمن خانواده و اینترنت

امنیت کودکان در اینترنت – مقایسه سهم توجه شرکت های ایرانی و خارجی به امنیت کودکان در اینترنت

امنیت کودکان در اینترنت – مقایسه سهم توجه شرکت های ایرانی و خارجی به امنیت کودکان در اینترنت

مقایسه سهم توجه شرکت های ایرانی و خارجی به امنیت کودکان در اینترنت – نویسنده: علی محمد رجبی

چکیده

بسیاری از کودکان و نوجوانان ما بخش مهمی از اوقات خود را با رایانه، گوشی های هوشمند، تبلت و اینترنت پر می کنند و محتواهای در اختیار آنها در این فضا مانند بازی های رایانه ای، پیام رسان های موبایل پایه، سایت ها و … بخش قابل توجهی از فرهنگ، اعتقادات و شخصیت آنها را شکل می دهند. از این رو بسیار مهم است که والدین بتوانند بر رفتار فرزندان خود در فضای مجازی نیز نظارت و کنترل داشته باشند تا خدای ناکرده عدم آگاهی و تجربه در آنها و وجود آلودگی های متعدد در فضای مجازی موجب بروز مشکلات رفتاری، اعتقادی، جسمی، تحصیلی و … در آنها نشود.

در این مقاله ضمن بررسی سهم استفاده کودکان و نوجوانان از اینترنت به طور مختصر به ضرورت استفاده از ابزارهای کنترل والدین برای نظارت بر رفتار اینترنتی کودکان و نوجوانان پرداخته شده است و مقایسه ای بین میزان توجه شرکت های بین المللی ارائه دهنده خدمات دسترسی به اینترنت و تولید کنندگان بزرگ ضد بدافزار در دنیا با شرکت ها و تولید کنندگان ایرانی در این حوزه صورت گرفته است.

امنیت کودکان در اینترنت

امنیت کودکان در اینترنت

فضای مجازی و کودکان و نوجوانان

کودکان آینده سازان فردای کشورها می باشند، از این رو توجه به سلامت جسم و روح آنها از سیاست های اصلی تمام کشور های دنیا ست. این قشر سرزنده و پویای جامعه، آسیب پذیر ترین بخش جامعه هم محسوب می شوند. به طوریکه ناملایمات زندگی و آسیب های اجتماعی به شدت بر روی این گروه از جامعه تأثیر می‌گذارد، لذا تلاش برای سالم سازی بسترهای مختلف زندگی اجتماعی برای کودکان و مراقبت از آنها بسیار مهم است.

فضای مجازی به عنوان بخشی از فضای زندگی بشر نیز مانند فضای مجازی زیبایی ها و زشتی های متعددی دارد که می بایست برای سالم سازی آن تلاش کرد و سعی کرد تا حد امکان کودکان را از این آلودگی ها در امان داشت و زمینه را برای زندگی بهتر و استفاده سالم و امن آنها از امکانات متعدد فضای مجازی فراهم کرد.

کودکان امروز در دنیای متفاوتی زندگی می کنند؛ سرگرمی، آموزش، روابط اجتماعی و نیز شیوه های اجتماعی شدن آن ها تحت تأثیر دگرگونی های ناشی از پیشرفت و فراگیر شدن تکنولوژی های نوین ارتباطی، شکل خاص و منحصر به فردی به خود گرفته است. دسترسی وسیع و ساده کودکان به اینترنت و در عین حال وجود خطرات اجتناب ناپذیر در این پهنه گسترده لزوم توجه به اقدامات موثر برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی را بیشتر کرده است.

سهم استفاده کودکان و نوجوانان از اینترنت

بنا به اعلام مراجع معتبر جهانی بیش از نیمی از جمعیت دنیا تا مرداد ماه سال ۱۳۹۵ به اینترنت دسترسی داشته‌اند، یعنی حدود ۳٫۴ میلیارد نفر از مردم جهان با روش‌های مختلف و با وسایل مختلف از انواع خدمات و محتواهای اینترنتی استفاده کرده‌اند. این کاربران در هر ثانیه  ۳۷۴۴۱ GB ترافیک اینترنتی مصرف می‌کنند که با یک محاسبه ساده می‌توان فهمید که در طول یک سال حدود ۱۳۶۶۵ میلیارد گیگابایت اینترنت در دنیا به مصرف می‌رسد.

در ایران نیز این آمار تا مرداد ماه ۱۳۹۵ حدود ۳۹ میلیون کاربر بوده است، یعنی ۴۹ درصد ایرانی‌ها به اینترنت دسترسی دارند و از حدود ۴۰۰۰ گیگابایت پهنای باند اینترنت استفاده می‌کنند.

۱۵ تا ۲۰ درصد کاربران اینترنت را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند، به‌طوری‌که ۵۷ درصد از کودکان و نوجوانان ۳ تا ۱۷ سال به اینترنت دسترسی دارند. این اعداد نشان می دهد که حدود ۷۰۰ میلیون کودک و نوجوان در جهان و بیش از ۷ میلیون کودک و نوجوان ایرانی به اینترنت دسترسی دارند.

پیشگیری از آسیب دیدن کودکان و نوجوانان در فضای مجازی

این تعداد از کاربر کودک و نوجوان، و اهمیت مراقبت از آنها در برابر مخاطرات و تهدیدات فضای مجازی نیاز به طراحی برنامه های پیشگیرانه موثر در حوزه فضای مجازی را افزایش داده است، برنامه هایی که بتواند در دو حوزه پیشگیری اجتماعی و پیشگیری وضعی به والدین و کودکان کمک کنند تا بتوانند خطرهای فضای مجازی را بشناسند و در برابر آنها مصونیت پیدا کنند.

یکی از موثرترین برنامه های پیشگیرانه در حوزه کودک و نوجوان توجه به راهکارهای پیشگیری وضعی در این فضا است، راهکارهایی که بتواند با استفاده از ابزارهای فنی و نرم افزارهای تخصصی جلوی تهدیدهای متصور را بگیرد و احتمال بروز آنها را به حداقل برساند.

کنترل و نظارت بر دسترسی کودکان و نوجوانان به محتواهای نامناسب در فضای مجازی را می توان مهمترین راهکار فنی در جهت کاهش احتمال بروز این خطرات دانست. برای این منظور روش ها مختلفی مانند استفاده از نرم افزارهای نظارتی، محدودیت دسترسی و پایش محتوا طراحی و در بسیاری از کشورهای دنیا از آنها استفاده می شود.

ارائه اینترنت قابل نظارت و کنترل توسط والدین و پایش محتوای اینترنت در کشور های پیشرفته دنیا به عنوان یکی از راه کارهای کاهش خطرات اینترنت و فضای مجازی در دستور کار شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت قرار گرفته است. این روش به والدین اطمینان می دهد که کودک و نوجوان آنها می تواند بدون همراهی و نظارت دائمی از محتوای پایش شده و مناسب بهره ببرد و بطور ناخواسته با محتوای نامناسب برخورد نکند، همچنین مجرمین سایبری نمی توانند از آنها سوء استفاده کنند.

دسترسی والدین در کشورهای پیشرفته به ابزارهای نظارت بر اینترنت

اهمیت ارائه اینترنت قابل نظارت و کنترل از سوی والدین برای سلامت جامعه و جذابیت مالی آن برای شرکت های ارائه دهنده خدمات دسترسی به اینترنت موجب شده شرکت های بزرگ این عرصه در دنیا این خدمت را بعنوان بخشی از خدمات جانبی به مشتریان خود ارائه دهند، به طور مثال از بین ۱۰ شرکت برتر ارائه دهنده خدمات دسترسی به اینترنت در آمریکا ۸ شرکت خدمات اختصاصی کنترل والدین را به مشتریان خود ارائه می دهند.

 مقایسه سهم توجه شرکت های ایرانی و خارجی به امنیت کودکان در اینترنت

و یا اینکه تمامی ده نام تجاری برتر دنیا در تولید ضد بدافزار قابلیت های کنترلی متعددی از جمله کنترل والدین (Parental Control) و جستجوی امن (Safe Browsing) را به مشتریان ارائه می دهند.

مقایسه سهم توجه شرکت های ایرانی و خارجی به امنیت کودکان در اینترنت

این سطح از توجه شرکت های بزرگ دنیا به سلامت کودکان در فضای مجازی نشان از اهمیت این موضوع در دنیا و مطالبه والدین و دولت ها از این شرکت ها برای پیاده سازی راه کارهای ارتقاء امنیت کودکان در فضای مجازی است.

چراکه کودکان در فضای مجازی با آسیب ها و تهدیدات متعددی مانند ۱- مواجهه نا خواسته با محتواهای مستهجن، ۲- قلدری و زورگویی سایبری، ۳- ارسال محتوای جنسی از خودشان، ۴- درندگان سایبری و ۵- خطر سرقت اطلاعات روبرو هستند و رهایی از آنها جز با آموزش، نظارت و کنترل ابزاری امکان پذیر نخواهد بود.

دسترسی والدین ایرانی به ابزارهای نظارت بر اینترنت

اما از سوی دیگر علی رغم ویژگی های خاص فرهنگی و دینی جامعه ایران و جمعیت زیاد کودک و نوجوان و بروز آسیب های اجتماعی متعدد در فضای حقیقی و مجازی کشور و خطرات جدی تهدید کننده کودک ایرانی در فضای مجازی متأسفانه توجه به زیرساخت های فنی و ابزاری کنترل والدین در ایران جدی گرفته نشده است.

در سال های اخیر علی رغم رشد چشمگیر دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت پر سرعت و افزایش سطح نفوذ اینترنت در کشور متاسفانه هیچ کدام از ۵ شرکت برتر ارائه دهنده خدمات دسترسی به اینترنت کشور توجهی به امنیت کودکان در فضای مجازی نداشته اند. و در خدمات جانبی خود به ابزارهای کنترل والدین توجه نکرده‌اند و این خدمات را در اختیار خانواده قرار نمی دهند.

این موضوع در بین تولیدکنندگان ضد بدافزارهای ایرانی هم کاملاً مشهود است، به طوریکه هیچ کدام از دو تولید کننده آنتی ویروس های ایرانی به موضوع کنترل والدین توجه نکرده‌اند و هیچ گونه قابلیت و امکاناتی برای این منظور پیش بینی نکرده‌اند.

البته اپراتورهای تلفن همراه کشور که سهم زیادی در ایجاد بستر ارتباط اینترنت در کشور دارند به این موضوع تا حدودی توجه کرده اند و هر سه اپراتور برتر کشور با طراحی سیم کارت های کودک امکان دسترسی به سایت های محدود و تایید شده را فراهم کرده اند ولی این روش ارائه دسترسی قطعا جذاب و اقناع کننده برای کودکان و نوجوانان نیست، چرا که تعداد بسیار محدود وب سایت های پشتیبانی شونده نمی تواند جذابیت لازم برای کاربر کودک و نوجوان را داشته باشد. ضمن اینکه همچنان مشکل دسترسی به اینترنت خانگی و استفاده از آن وجود دارد و کاربران زیادی نیستند که با این قابلیت آشنا هستند.

فیلترینگ کافی نیست

ممکن است برخی این موضوع را مطرح کنند که اینترنت ایران با توجه به فیلترینگ دولتی دیگر نیاز به این ابزارها ندارد و کاربران در برابر آسیب های رایج در دنیا مصون هستند.

برای این استدلال دو پاسخ کاملا جدی وجود دارد، اول اینکه برای تمام کسانیکه از تلگرام، اینستاگرام و حتی گوگل استفاده می‌کنند معلوم است و همه می دانند که فیلترینگ تاثیری بر روی این شبکه ها و بسترهای مشابه ندارد و به دلیل اینکه این بسترها از پروتکل های رمزشده استفاده می‌کنند امکان فیلتر کردن محتوای ارسال شده بر این بستر ها وجود ندارد.

دوم اینکه تنها آسیب متوجه کودکان، مواجهه با محتواهای مستهجن نیست؛ چه بسا مراقبت از کودکان در برابر آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد از موبایل و کامپیوتر، بازی های آنلاین و ارتباط با افراد ناشناس در بستر اینترنت به مراتب مهم تر از مراقبت از خطر مواجهه با محتوای غیر اخلاقی است و برای این مهم نیز باید از ابزارهای کنترلی در محیط خانواده استفاده نمود.

این مقایسه نشان داد که علی رغم سیاست های کلان کشور در حوزه مراقبت از اخلاق و فرهنگ اسلامی و ایرانی، متأسفانه این سیاست ها به اقدامات اجرایی تبدیل نشده است و همچنان حوزه های فرهنگ، اخلاق و سلامت در فضای مجازی منتظر توجه و اقدام عملی مسئولین است

امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت امنیت کودکان در اینترنت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
انجمن خانواده و اینترنت

کودک و اینترنت | قانون سنی استفاده کودکان از اینترنت | خانواده و فضای مجازی

کودک و اینترنت | قانون سنی استفاده کودکان از اینترنت | خانواده و فضای مجازی

کودک و اینترنت

کودک و اینترنت – کودکان و نوجوانان ما از همان دوران ابتدایی زندگی با اینترنت موبایل تبلت و رایانه آشنا شده اند و مهارت لازم برای استفاده از این ابزارها را کسب نموده اند اما آنچه موجب نگرانی والدین و مربیان است عدم رشد ذهنی آنها برای کسب آمادگی و مهارت برای مواجهه با آسیب های فضای مجازی و گرفتار نشدن در دام سودجویان و تبهکاران است. لذا والدین و مربیان وظیفه دارند تا با تلاش برای اقزایش سواد رسانه ای و مهارت های فنی و علمی کودکان به موضوع کودک و اینترنت توجه بیشتری داشته باشند.

سوالات مهم

برای تقویت مهارت های سوادآموزی و دانش رایانه فرزند خود می توانید این پرسش ها را با وی مطرح کنید

ایده اصلی چیست؟

چه کسی در حال صحبت کردن است؟

آیا یک شخص، سازمان، شرکت، دولت و یا آژانس است؟

چرا این اطلاعات در اینجا قرار گرفته اند؟ آیا هدفی از این کار بوده است؟

آیا این سایت تلاش می کند تا چیزی به من بفروشد؟

آیا این سایت تلاش می کند تا چیزی را باور کنم؟

آیا این سایت تلاش می کند تا کاری را انجام دهم؟

آیا بخش “درباره این سایت” در صفحه وب سایت وجود دارد؟

حقایقی که پشتیبان ایده اصلی هستند از کجا ناشی می شوند؟

ایده اصلی به چه صورتی ارائه شده است؟

در قالب عکس، متن، تاریخچه های شخصی، نظرات و یا از طریق پژوهش؟ قالب اطلاعات چگونه شیوه تفکر من درباره اطلاعات را تغییر می دهد؟ به عنوان مثال، آیا عکس ها و داستان های شخصی باورپذیرتر از کلمات هستند؟
چه چیزی مفقود و یا نادیده گرفته شده است؟ می توانید درباره اطلاعاتی که توسط سایت مورد نظر پوشش داده نشده اند، تفکر کنید؟ آیا افراد و نظرات مشخصی غایب هستند؟

چه کسی اهمیت می دهد؟

چرا اطلاعاتی که در این سایت ارائه شده اند، اهمیت دارند؟

کودک و اینترنت

کودک و اینترنت

کودک و اینترنت

اینترنت می‌تواند کودکان را سرگرم کند و بر مهارت‌های آنها بیافزاید. اما زمان استفاده از آن چگونه باید کنترل شود؟ شما چگونه می‌توانید از خطرات آن برای فرزندتان جلوگیری کنید؟

کودکان از سنین پایین استفاده از کامپیوتر را آغاز می‌کنند. زمانی که وارد مدرسه می‌شوند، برای برقراری ارتباط با دوستان و انجام تکالیف مدرسه، از کامپیوتر استفاده می‌کنند.

اینترنت به راحتی می‌تواند برای کودکتان خطرناک شود. شبکه‌های اجتماعی راهی برای برقراری ارتباط میان غریبه‌ها با کودکتان است.

قانون سنی استفاده کودکان از اینترنت

اگر شما برای استفاده کودکتان از اینترنت قانون بگذارید و نظارت کافی داشته باشید، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.

تا ۵ سالگی

کودکان در سن ۲ تا ۳ سالگی استفاده از کامپیوتر را آغاز می‌کنند. سایت‌های بسیاری وجود دارد که برای کودکان مفید است اما لازم است آنها در کنار والدین خود، به جستجو بپردازند. در این صورت آنها چگونگی استفاده از کامپیوتر را نیز بهتر یاد خواهند گرفت.

اگر وقت یا حوصله کافی برای نشستن در کنار کودکتان ندارید، بهتر است به او نیز اجازه این کار را ندهید. شما تنها کسی هستید که باید سایت‌های مجاز را به او نشان دهید.

سن ۶ تا ۱۰

در این سن کودکان بیشتر خودشان به جستجو در اینترنت می‌پردازند، بنابراین باید به آنها آزادی بیشتری داد اما نظارت را فراموش نکنید. شما می‌توانید سایت‌های غیرمجاز برای او را حذف یا از موتورهای جستجوگر مخصوص کودکان استفاده کنید.

در این سن باید قوانین بیشتری برای کودکتان ترتیب دهید. از او بخواهید که هنگام استفاده از کامپیوتر در فضایی باز مانند اتاق نشیمن بنشیند یا تنها زمان‌هایی که شما در خانه هستید از آن استفاده کند. زمان کار با آن را نیز محدود کنید.

لازم است او را از خطراتی که با آن مواجه است، آگاه کنید. از او بخواهید هنگام بروز مشکلات، به شما مراجعه کند.

سن ۱۱ تا ۱۵

در این سن کودکان علاقه دارند در شبکه‌های اجتماعی عضو شوند. ضروری است به آنها بگویید اطلاعات شخصی خود را با دیگران به اشتراک نگذارند یا حتی بدتر، بدون هماهنگی با شما دوستان مجازی خود را ملاقات نکنند.

از او بخواهید درباره دوستان جدید و فعالیت‌هایش در اینترنت با شما صحبت کند.

بالای ۱۵ سال

کودک نوجوان شما در این سن دوست دارد از قوانینی که شما برای او وضع کرده‌اید، سرپیچی کند و آزادانه‌تر در اینترنت جستجو کند. اگر شما تا این سن او را کنترل کرده باشید، هیچ نگرانی وجود ندارد زیرا او به خطرات اینترنت آگاه شده است. کودک و اینترنت

به کانال تلگرامی انجمن خانواده و اینترنت بپیوندید. familyweb@

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
انجمن خانواده و اینترنت